Zo organiseer je een onvergetelijke trouwdag!

De perfecte bruiloft plannen neemt veel tijd en werk in beslag. Van het opstellen van de gastenlijst en het boeken van de juiste dj tot het kiezen van de taart: het organiseren van een super trouwdag is zo eenvoudig nog niet. En alhoewel veel tijd in de kleine details zal gaan zitten, is het een must om de complete dag van te voren in kaar te brengen. Wil je ervoor zorgen dat je een onvergetelijke trouwdag beleeft waarbij alles tot in de puntjes geregeld is? Volg dan onderstaande tips!

Begin vroeg met plannen

Heb je juni 2020 in gedachten als de ideale trouwdatum? Dat betekent niet dat je pas volgend jaar moet beginnen met plannen! Hoe eerder je erop begint, hoe gemakkelijker en minder stressvol het zal zijn naarmate je dag nadert. Als je een duidelijk plan hebt voordat je begint, kun je alles goed bijhouden en weet je zeker dat je iets belangrijks niet vergeet.

Regel op tijd je kostuum

De kans is groot dat onze vrouwelijke partners al vanaf dag één na het plannen bezig zijn met hun jurk. Wij mannen kunnen soms wat nalatig zijn in het regelen en organiseren van dergelijke dingen. Toch is het heel verstandig op ruim op tijd te gaan kijken naar trouw kostuums. Zo behoud je later in het proces de rust wanneer je weet dat je outfit al helemaal klaar is. Let er trouwens wel op dat je in de maanden voor de trouwdag niet teveel in gewicht schommelt. Het laatste wat je wilt is dat je kostuum op het belangrijkste moment niet meer past!

Maak een goede tijdlijn

De timing van de gebeurtenissen op de big-day zijn enorm belangrijk. Maak je tijdlijn echter niet zó krap dat een kleine vertraging het complete feest in het water laat vallen. Trouwdagen organiseren kost enorm veel werk, en vreemde situaties kunnen zich altijd voordoen. Gun jezelf dus hier en daar wat pauze tussendoor, zodat een eventuele vertraging geen roet in het eten gooit.

Bespreek specifieke shots met de fotograaf

Wil je de perfecte shots? Dan is het belangrijk om van tevoren duidelijke afspraken te maken met de fotograaf. Geef de fotograaf ruim van tevoren een lijst met familieleden die zullen deelnemen aan de formele foto’s, zodat de fotograaf de lijst kan ordenen en groeperen om het proces gestroomlijnd en efficiënt te maken. Dat is immers zijn of haar taak!

Verken de trouwlocatie

De trouwlocatie is voor een groot deel verantwoordelijk voor de sfeer van de trouwdag. De locatie zelf is voor iedereen anders: de één trouwt graag op het strand, de ander in een kerk en weer iemand anders liever in een grote feestzaal. Toch is het verstandig om van tevoren de pluspunten van de trouwlocatie in kaart te brengen, zodat ook de fotograaf kan profiteren van mooie plekjes of prachtige uitzichten.

Maak tijd voor speeches

Toespraken zijn altijd een geweldig moment tijdens een trouwdag. Deze speeches vinden meestal vóór of na de maaltijd plaats, maar de tijd die je hiervoor vrij maakt is natuurlijk aan jou zelf. Het duurt normaal ongeveer 30-40 minuten voor 3 toespraken. Als het voor de maaltijd is, is het de moeite waard om de toespraken kort te houden, zodat je gasten niet enkel aan eten denken in plaats van naar de speech luisteren!

Schakel bij twijfel hulp in

Hoewel het natuurlijk jouw grote dag is, zullen je vrienden en familie waarschijnlijk meer dan bereid zijn om te helpen en zullen ze betrokken willen zijn bij de planning. Door hulp te krijgen van mensen die je vertrouwt, heb je meer kans dat je eerlijk kunt zijn over dingen niet precies zijn zoals je ze wilt.

Zorg voor een plan B

Hoe goed je alles ook organiseert, er kan altijd iets misgaan op deze belangrijke dag. Hoe vaak organiseer je nou immers een trouwdag? Een ongelukje zit in een klein hoekje, zoals een probleem met de catering, onverwachte regenbuien of misschien zelfs een ring die nog onderweg is. Plan alternatieven voor elk denkbaar scenario en houd rekening met zaken die je niet automatisch zou plannen. Dit zorgt uiteindelijk voor heel veel rust mocht er toch iets mis gaan.