5 redenen waarom een Seat Ibiza helemaal zo’n gekke keuze niet is

Al meer dan drie decennia rijden automobilisten rond in een Seat Ibiza. Dat is niet heel gek: de Spaanse krachtpatser is ook gewoon een hele goede auto. Na vier generaties en meer dan 5,4 miljoen verkochte auto’s, is de nieuwste SEAT Ibiza uitgerust met de nieuwste technologische kenmerken, uitstekende dynamiek en een indrukwekkende verbetering van de binnenruimte en comfort. Nog niet overtuigd? Hieronder vind je vijf redenen waarom een Seat Ibiza een goede keuze is. Check hier overigens talloze occasions van Seat.

Modulair platform

De nieuwe SEAT Ibiza is een volledig nieuw model dat is ontworpen met een aantal ambitieuze doelen voor ogen: een belangrijke stap voorwaarts zetten op het gebied van veiligheid, ontwerp, prestaties en comfort. Deze vooruitgang in kwaliteit werd bereikt dankzij het nieuwe MQB A0 modulaire platform dat Seat voor haar nieuwe auto’s gebruikt. De nieuwe SEAT Ibiza was overigens het eerste model van de Volkswagen Group om dit platform te gebruiken. Dit betekende een volledig nieuw model terwijl het, zoals altijd, zijn jonge geest, dynamiek, functionaliteit en comfort wist te behouden.

Krachtige motoren

De nieuwste uitvoering van de Seat Ibiza beschikt over een aantal hoogstaande motoren. Zo kent de topper twee benzinemodellen. Een 1.0 TSI die er met 95 of 115 pk is. Ook kun je kiezen voor een 1.5 TSI met 150 pk. De absolute topper is echter de 1.8 TSI Cupra, die ruim 192 pk sterk is en over 320 Nm koppel beschikt. Dieselen je met een 1.6 TDI die met 80, 95 en 100 pk beschikbaar is. Overigens kun je ook op aardgas een Ibiza rijden, dankzij een 1.0 TSI met 90 pk. Schakelen gaat bij bij de motoren met 80, 90 en 95 pk met een handgeschakelde vijfbak. Kies je voor één van de krachtigere modellen, dan krijg je een zesbak voor de deur.

Zeëen van ruimte

De nieuwe Seat Ibiza heeft een merkbare toename van de binnenruimte; alles voelt robuuster en veel veiliger. De buitenkant meet 4.059 mm lang, 1.780 mm breed en 1.444 mm hoog (1.429 mm voor de FR-versie). Vergeleken met het vorige model is hij veel breder én lager. De kofferbak is daarnaast vergroot met 63 liter, waardoor de totale capaciteit op 355 liter komt: vrij veel in dit segment. Dit terwijl de laadhoogte is verlaagd. Een geweldig bewijs van een goede combinatie tussen ontwerp en functionaliteit.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid is nogal een big-thing op autogebied. Gelukkig doet ook Seat daar gewoon aan mee. Alle motoren die namelijk beschikbaar zijn in de nieuwe Seat Ibiza voldoen aan alle Euro VI-emissievoorschriften en zijn toonaangevend op het gebied van prestaties, met uitstekende eigenschappen, hoge kilometrage en lage emissies. Snel dus, maar wel zuinig en spaarzaam.

Vier modellen

De nieuwe Seat komt in vier uitrustingen, te beginnen met de Reference gevolgd door de Style-look. De top-of-the-range zullen de FR en Xcellence worden. De FR-editie wordt geleverd met de meest dynamische en technologische uitrusting om te genieten van de beste prestaties. Exclusieve dynamische ontwerpelementen zijn speciaal hiervoor gecreëerd. Denk aan een achterdiffusor, exclusieve voorroosters, gesimuleerde uitlaten aan weerszijden van de achterbumper, sportonderstel en een exclusief ontworpen exterieur.